Selecteer een pagina

Ron Pietersen van de KPN in Den Haag werd maandag uitgeroepen tot BHV’er van het Jaar 2017. De jury roemde zijn “tomeloze, belangeloze en enthousiaste inzet”. De Hagenaar vertelde woensdag in het radioprogramma Dossier Mastenbroek op Den Haag FM dat niet alleen zijn inzet als BHV’er bij de KPN heeft geleid tot de eretitel, maar bovenal zijn hulp tijdens een enorme brand in een Turks hotel (kleine foto).

“Tijdens mijn vakantie in Turkije brak er brand uit in mijn hotel. Ik ging meteen op zoek naar mijn zoontje die zich nog in het hotel bevond.” Pietersen zag dat er niet werd ontruimd, slachtoffers op hun buik werden gelegd en er maar één ambulance was opgeroepen. “Buiten lagen al vijf slachtoffers”, vertelde hij. Hij nam meteen de leiding en coördineerde het incident.

Zijn vakantieaanbieder Kras Reizen zette Pietersen daarom naast zijn werkgever KPN nog eens extra in het zonnetje. De verkiezing van de BHV’er van het Jaar is een belangrijk onderdeel van de landelijke Dag van de BHV en vond dit jaar voor de zesde keer plaats.