Selecteer een pagina

Real CPR Help

Real CPR Help® – technologie geeft u reanimatiefeedback in realtime over de diepte en het tempo van de borstcompressies terwijl u cardiopulmonaire resuscitatie (CPR, ofwel reanimatie) verstrekt. Zo beschikt u over begeleiding die de reanimatiekwaliteit kan verbeteren.

Waarom reanimatiefeedback in realtime belangrijk is

De European Resuscitation Council (ERC) evenals de NRR en BRC leggen de nadruk op het belang van hoogwaardige reanimatie en stellen dat dit essentieel is voor een succesvol resultaat bij een poging om een slachtoffer van een acute hartstilstand te reanimeren. Er wordt ook opgemerkt dat het geven van hoogwaardige reanimatie met name moeilijk consistent uit te voeren is over een langere periode. In de meeste noodgevallen maakt de kwaliteit van de reanimatie het verschil tussen leven en dood.

Als u in realtime nu eens zou weten hoe goed de reanimatie is die u toepast?

Als de defibrillator u nu eens kon vertellen dat u goede borstcompressies uitvoert?

Als u al die gegevens nu eens vast zou kunnen leggen voor beoordeling, training en analyse van reanimatie?

Is dit allemaal mogelijk? Met de ZOLL AED Plus® en AED Pro® en de ZOLL AED 3™ luidt het antwoord: ja.

ZOLL was het eerste bedrijf dat in 2002 technologie invoerde om de reanimatieprestaties te verbeteren. ZOLL noemt deze technologie Real CPR Help en ondertussen is dit een standaardfunctie op alle defibrillators van ZOLL. Deze functie geeft hulpverleners de beste feedback in realtime om de mogelijke terugkeer van spontane circulatie van de patiënt te optimaliseren.

De Real CPR Help in de AED’s van ZOLL beoordeelt continu de gegeven borstcompressies en assisteert alle hulpverleners met de volgende feedback en berichten voor het doeltreffend verlenen van handmatige reanimatie.

Gesproken en afleesbare berichten

Goede hartmassage .        Druk harder

Gesproken en afleesbare berichten helpen de hulpverlener bij het leveren van optimale reanimatiecompressies. Feedback zoals ‘HARDER DRUKKEN’ helpt om snel goede compressies uit te voeren, waarna het aanmoedigende bericht ‘GOEDE HARTMASSAGE’ volgt. Om reanimatieonderbrekingen tot een minimum te beperken, is ‘DOORGAAN MET REANIMATIE’ een andere belangrijke herinnering.

Compressiediepte-indicator

Probeer consistent borstcompressies uit te voeren tot de aanbevolen diepte van vijf tot zes centimeter, zoals omschreven in de richtlijnen van de ERC/BRC/AHA.

Compressiesnelheidsindicator

Het aanbevolen compressietempo van honderd compressies per minuut is gemakkelijk te halen met de eenvoudig te volgen metronoomtoon.

Verstreken tijd-indicator

Deze indicator maakt u attent op CPR-onderbrekingen door de tijd weer te geven die is verstreken sinds de laatste compressie.

Gegevenstransmissie

De AED’s van ZOLL verzenden reanimatiegegevens, waardoor de hele reanimatie eenvoudig opnieuw bekeken en afgespeeld kan worden.

Real CPR Help wordt ondersteund met onze snel en eenvoudig aan te brengen CPR-D-padz®. Het starten met de reanimatie wordt niet vertraagd door hinderlijke extra elektroden die op de patiënt aangebracht moeten worden.

ZOLL wil technologie aanbieden die hulpverleners ondersteunt in hun werk op de momenten dat ze dit het meest nodig hebben. Of het nu gaat om hulp bij handmatige reanimatie of het gebruik van gegevens om de prestaties te verbeteren, bij ZOLL geloven we dat onze technologie hulpverleners daadwerkelijk helpt om efficiënter en effectiever te werken op beslissende momenten.