Selecteer een pagina

Zoll Realtime Feedback

De Zoll AED Plus, Zoll AED 3 en de Zoll AED Pro hebben realtime feedback, maar wat houdt dit precies in?

In de AED’s van Zoll zit realtime feedback en dat betekend dat de Zoll AED’s u advies geven over de handelingen die u uitvoert. Door de speciale elektroden die bij deze AED’s zitten wordt zowel de diepte als de snelheid van de hartmassage gemeten. Indien dit niet op de juiste manier gebeurt zal de AED aangeven dat het beter kan. Indien de borst van het slachtoffer niet voldoende wordt ingedrukt zal de AED zeggen “DRUK HARDER”. De AED zal dit blijven aangeven totdat de juiste diepte wordt bereikt.

Waarom is dit zo belangrijk?

Alle AED’s zijn gemaakt om zo spoedig mogelijk een levensreddende schok te geven als het slachtoffer een schokbaar ritme heeft. Alle AED’s zullen u helpen in het reanimatieprotocol met als doel om zo snel mogelijk een schok te kunnen geven. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer 50% van alle slachtoffers geen schokbaarritme hebben en dus een schok niet gegeven kan worden. De AED’s analyseren het hartritme en bepalen zelf of er een schok nodig is of niet. Indien er geen schok nodig is, is hartmassage en beademing wel vereist. In dat geval heeft de Zoll AED de unieke Realtime feedback. Andere AED’s zullen alleen aangeven dat er doorgegaan moet worden met reanimeren eventueel met een metronoom. De AED’s van Zoll gaan u veel verder helpen, ze geven het ritme en de diepte aan en proberen u hierin te sturen. Hierdoor is de kans groot dat de reanimatie effectiever wordt uitgevoerd en de kans dat het slachtoffer een schokbaar ritme krijgt is bij de Zoll AED’s groter dan bij andere merken.

Scherm met instructies

De AED’s van Zoll hebben allemaal een scherm waarop de instructies ook worden weergegeven in tekst, dat is wel zo handig als de gesproken tekst niet goed te horen is ivm omgevingsgeluid. Hierdoor zijn de AED’s in iedere situatie te gebruiken.
In onderstaande video word het allemaal nog eens uitgelegd:


Onze producten
Zoll AED Plus
Zoll AED Plus volautomaat
Zoll AED 3
Zoll AED 3 volautomaat
Zoll AED Pro