Philips Heartstart FR3 kindersleutel

Artikelnummer: 989803150031

Philips Heartstart FR3 baby/kindsleutel

Voor kinderen van 1 - 8 jaar of met een gewicht onder de 25kg worden normaal gezien speciale elektroden gebruikt. Philips heeft voor de FR3 AED net als voor de FRx AED een speciale kindersleutel ontworpen. De baby- /kindsleutek kan rechtstreeks in de AED worden gestoken en worden gebruikt in combinatie met de volwassenelektroden. Zodra de kindersleutel in de AED wordt ingestoken gaat deze direct over op het protocol voor kinderreanimatie. Hierbij wordt het schokvolume van de AED gereduceert.

Houdbaarheid van de FR3 kindersleutel

De baby-/kindsleutel voor de FR3 heeft géén houdbaarheidsdatum. Deze kan ten alle tijden in de AED worden ingestoken. Na een inzet kan de kindersleutel worden hergebruikt. Omdat de kindersleutel wordt gebruikt in combinatie met de volwassenelektroden dient u de houdbaarheidsdatum van deze elektroden aan te houden. Deze hebben in verband met de geleidende gel welke kan uitdrogen, een houdbaarheid van 2 jaar. Zodra de uiterste houdbaarheidsdatum is verstreken, dient u nieuwe elektroden in de AED te plaatsen. Zorg er voor het gebruik van de AED altijd voor dat u een ongeopende elektrodencassette waarvan de vacuüm seal nog niet is verbroken heeft aangesloten.

Kenmerken van de kinderleutel en de toepassing

Kenmerken:

  • Herbruikbaar
  • Houdbaarheid niet van toepassing
  • Op te bergen in speciaal sleutel vak in de draagtas


Toepassing bij kinderen:

Voor de FR3 AED zijn géén kinderelektroden beschikbaar. Bij kinderen van 1- 8 jaar of  met een gewicht onder de 25kg kan de kindersleutel in combinatie met de volwassen elektroden worden gebruikt. Bij kinderen dient één elektrode op de borst en één op de rug van het slachtoffer te worden geplaatst.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »